• Immutable Page
  • Info
  • Attachments

Velkommen

(./) /!\ <!>

Hvis du lige har opgraderet Moin 1.3 eller tidligere til Moin 1.5 så er du ikke gået forkert.
Du skal tage et opsætningsvalg som berører wikiconfig.py.

<!> /!\ (./)

Denne side beskriver tilretning af MoinMoin's sprogunderstøttelse. Nye besøgende til din wiki kan blive præsenteret for et forside på dit foretrukne sprog, eller de kan tvinges til at bruge en side du angiver. Du kan også fiksere sproget anvendt til oversatte sider og fraser internt i din wiki.

Gå først til SystemPagesSetup og installér pakkerne med system- og hjælpesider i de sprog du ønsker at understøtte.

Beslut derefter, når du har læst teksten herunder, hvordan du vil gribe det an og ret din opsætning.

For de utålmodige (du skal definere page_front_page for at slippe for denne side som forside):

    # vælg dette, hvis det meste af wiki'ens indhold står på et enkelt sprog
    page_front_page = u"MinStartSide"

ELLER

    # vælg dette, hvis wiki-indhold vedligeholdes på flere sprog
    page_front_page = u"FrontPage"

Hvis du går et enkelt sprog-vejen, kan du kopiere noget af indholdet fra ForSide til den side du vælger som din page_front_page. Alternativt, hvis du har rename-rutinen aktiveret i din wiki, kan du omdøbe din ForSide til et andet navn, og så tildele navnet (for eksempel, Velkommen) som din 'page_front_page' variabel.

Hvis du går flere sprog-vejen, så glem ikke at redigere alle oversættelser af FrontPage.

/!\ Hvis du går flere sprog-vejen, vil folk som tilgår din wiki blive dirigeret til forsiden som modsvarer sprog-opsætningen af deres web-browser. Hvis du ikke forberedte den side, vil de se standardsiden for deres sprog, og få det indtryk at wiki'en er tom eller dårligt vedligeholdt.

Brugerflade-tekster og language_default

MoinMoin prøver at tilrette brugerfladen til brugerens foretrukne sprog.

Hvis brugeren angiver et specifikt sprog i moin BrugerProfil, vil det sprog blive anvendt i brugerfladen. Men brugeren behøver ikke engang at gøre det hvis web-browseren allerede er tilrettet med foretrukkent sprog.

Hvis der ikke er nogen specifik BrugerProfil sprogopsætning, prøver moin at tilrette sproget efter sproopsætningen i brugerens web-browser. Så hvis web-browseren fortæller moin at dens sprog er canadisk engelsk, derefter tysk, derefter engelsk, og moin har tysk og engelsk til rådighed (men ingen specifik opsætning for canadisk engelsk), så vil brugeren få tysk brugerflade.

Hvis der ikke er nogen sprog tilfælles mellem brugerens web-browser og i moin, eller hvis du har sat language_ignore_browser = True, vil moin falde tilbage til at bruge hvad der er opsat som language_default. Dette er også tilfældet hvis brugerens web-browser ikke angiver noget sprog.

Den typsike situation hvor du ønsker at angive language_ignore_browser = True er når der køres en lokal wiki uden internationalt publikum, og du vil vedligeholde wiki'en i kun eet (dit lokale) sprog. Husk at angive dit eneste-ene sprog via language_default når du gør dette.

Systemsider, inklusive ForSide

MoinMoin distributionsarkivet indeholder systemsiderne (f.eks. SenesteRettelser) på forskellige sprog (se SystemPagesGroup), og vælger det korrekte sprog på samme måde som for brugerfladen.

For eksempel, hvis navi_bar indeholder en henvisning til FrontPage, vil moin først kigge efter en oversættelse af FrontPage til brugerens sprog. Så hvis brugerens sprog er tysk (de), henter vi den tyske oversættelse af FrontPage, som er StartSeite. (Internt bruger moin MoinMoin/i18n/de.py til dette, som er dannet automatisk på basis af de.po.) Moin vil bruge StartSeite hvis den side rent faktisk eksisterer; ellers vil den falde tilbage til at bruge FrontPage.

Dette er fint hvis du vil have en FrontPage og oversættelser af den. Men hvad så hvis det ikke er det du vil?

Enten slet alle oversættelser af FrontPage - de vil kun blive brugt hvis de eksisterer. Eller brug simpelthen page_front_page-opsætningensvariablen til at angive noget andet end FrontPage som din forside, f.eks. MitProjekt. Moin vil så prøve at oversætte MitProjekt, men vil typisk fejle - og dermed simpelthen bruge MitProjekt uanset brugerens foretrukne sprog.

Indbygget vs. bruger-angivne oversættelser

MoinMoin bruger normalt indbygget oversættelse (se MoinMoin/i18n/*) til at oversætte brugerfladetekster og systemsidenavne i navi_bar.

Men det er muligt at tilrette navi_bar med dine egne ting. Moin har ofte ingen indbygget oversættelse for dette, så hvad skal du gøre hvis du vil have dem oversat på samme måde som FrontPage typisk er det?

Opret simpelthen en side i stil med TyskeDict, FrenchDict, Simplified_ChineseDict osv. (brug det engelske navn for sproget) og lav en definitionsliste på dem som definerer oversættelserne for de engelske termer, f.eks. for siden GermanDict:

 MyProject:: MeinProjekt
 LatestNews:: NeuesteNachrichten

(!) Bemærk mellemrummet foran linjerne. Hvis du ikke laver indryk, vil Moin ikke behandle dem som opslagsemner. Se WikiDict for detaljer.

Moin vil da bruge disse opslagssider hvis den ikke kan finde teksten i dens indbyggede oversættelsesordbøger.

Angivelse af sidesprog

Det anbefales kraftigt at angive sidesprog i sidehovedet som her:

#language he

Sprognavnet er iso-639-1 navnet for sproget. Sprog som Moin ikke understøtter ignoreres.

Dettte er kritisk hvis wiki'en indeholder indhold i flere forskellige retninger, som hebræiske sider, som skal vises fra højre mod venstre, og engelske sider, som skal vises fra venstre mod højre.

Tidligere havde systemsider en sprokommentar: ##language:en. Denne kommentar har ingen effekt, og bør ændres til det nye #language en format. For at reparere ældre sider i din wiki kan du køre scripts.repair_language.py fra din wikis datamappe. Lav en backup af din datamappe før du gør dette!